9-10.okt 2010 maja remont: vihmaveerennide, -torude panek.

8 okt õhtul rentisime Cramost käärtõstuki. Oleme tööriistade rentimisel alati Cramot eelistanud Ramirendile. Esiteks Ramirent eraisikutele tööriistu rentida eriti ei taha, seda vaatamata tagatisrahale. Teiseks on Cramol see eelis, et nädalavahetuseks rentides maksad vaid laupäeva eest. Nüüdki saime siis reede õhtul tõstuki kätte ja esmaspäeva hommikul viime tagasi ja maksame vaid laupäeva eest 500 EEK. Oleme käärtõstukeid varemgi rentinud. See praegune on selles mõttes mõnus, et manööverdamiseks kasutab elektrimootorit, ei pea ise lükkama ega autoga vedama.

9.okt panid isa ja Mart hoovipoolsele räästale rennid ja vihmaveetorud. Tundub taas lihtne töö, kuid selle katuse nurk , kus vihmaveetoru ei olnud, oli madalamal ja rennide loodimine kaldesse oli nikerdamine. 1 m peale siis peaks olema 2-5 mm kallet, et vihmavesi ikka vihmaveetoru poole liiguks.

Lisaks pani Mart tuulekastide sisse saetud aukudesse lambipesad ja 12 voldi pealt töötavad leedlambid, mis saavad oma elektrienergia päikesepatareidest.  Lambi pesade kalle on muudetav ja õhtul pimedas vaatasime, kas peaks lambipesade kallet muutma, et valgus natuke paremini langeks, aga ei pidanud. Päris kenasti valgustasid, maja kumas kenasti ja maapindki oli valge. 12 meetri peale tuli 5 lampi ja täitsa piisas.

10 okt tehti sama töö maja tänavapoolses küljes. Lisaks panid mehed mõned puuduvad tuulekasti lauad.

Mina purustasin oksapurustajaga oksi, mis juba paar nädalat tagasi sai ploomidelt, õunapuudelt ja viirpuult lõigatud. (Ploome tulebki just sügisel lõigata, et ei tekiks kummivoolust.) Nüüdseks olid lehed juba maha kukkunud ja ei ummistanud oksapurustajat. Oksapurustaja on üks tänuväärne riistapuu. Vähemalt see mudel, mis meil on. Neid on nimelt laias laastus 2 sorti, ühed veavad mootori abil oksa ise purustajasse, aga teised vaid purustavad ja pead ise oksi sisse suruma. Need, mis mootoriga sisse veavad on muidugi paremad ja isegi need jäävad vahel kinni. Eriti ummistavad värsked rohelised lehed. Oksapuru jätsin sinnasamma kompostihunniku juurde maha.Ajasin vaid laiali.

Lisaks kaevasin kasvuhooneni kraavi, kuhu paneme statsionaarse kastmisvooliku. Muidu vedeles see kollane voolik terve suve maa peal ja segas niitmist. Kastmissüsteem sai Bauhausist kevadel ostetud ja õigustas ennast, aga sügisel korjasime selle siiski üles, ei taha  et külm plastmasstorud ära rikuks.

Rubriigid: MAJA EHITUS, sildid: , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar